Uitslag LAC 28 oktober 2007 in Oosterhout

Zondag 28 oktober hebben 12 zwemmers meegedaan aan een lange afstandswedstrijd in Oosterhout.

In het warme water stond als eerste de 800 meter vrije slag op het programma. Lisa Smits en Jet vd Bersselaar zwommen deze afstand voor het eerst. Lisa deed dat uitstekend met clubrecords (meisjes jeugd) op zowel de 400 (tevens pr) als de 800 meter. Ze schrapte de tijden van Linda Schellekens uit 2003 uit de lijst met clubrecords. Jet deed het ook uitstekend en zwom maar liefst 3 persoonlijke records in één race! Ze verbeterde haar tijd op de 200 meter en had de 400 meter nog nooit gezwommen. Linda zwom vervolgens in haar eigen categorie (dames) eveneens twee clubrecords: op zowel de 400 meter (5 seconden sneller dan ooit) als op de 800 (bijna een halve minuut eraf) scherpte ze haar eigen clubrecord en pr aan. Ze behaalde tevens de reservelimiet op de 800 meter vrije slag voor de Brabantse Lange Afstands Kampioenschappen (2 maart 2008). Sandra Schellekens bleef boven haar beste tijd.

Bij de heren gingen Gijs Verhagen en Mark Schellekens lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk nam Gijs toch steeds meer afstand. Met pr's op zowel de 400 als 800 meter eindigde hij in een pr van 2 minuten en 10 seconden (zijn oude besttijd stond al bijna twee jaar) slechts 5 seconden boven het clubrecord van zijn oudere broer John. Mark verbeterde zijn toptijden op de 200, 400 en 800 vrij. Zijn 400 en 800 meter tijd waren een jaar oud en werden nu met 27 en 55 seconden aangescherpt. Roel vd Kleij had last van zijn schouder en bleef boven zijn persoonlijke record.

Vervolgens zwom Mark van Dinther de 400 vrij. Hij zwom 3 seconden sneller dan zijn pr van een jaar geleden. De meiden Zoë Hellings en Lara vd Ven zwommen de 200 vrij. Lara verbeterde haar tijd van de Speedo-wedstrijd van 3 weken geleden met zo'n 3 seconden. Zoë bleef iets meer dan een seconde boven haar tijd van de Speedo.

Tot slotte stond de 200 meter wisselslag op het programma. Elke Schellekens en Manissa vd Brand openden beiden onder hun persoonlijke record over de eerste 50 meter vlinderslag en na 200 meter stond er voor de dames dan ook een pr op de klokken. Elke was 3,5 seconde sneller dan ooit en Manissa zelfs 11. Gijs en Mark zwommen na de 800 meter ook nog de 200 wissel. In een rechtstreeks duel werd er gestreden. Op de vlinder was Gijs nog iets sneller dan Mark, maar na de rug nam Mark echter de voorsprong over en gaf die niet meer uit handen. Hij zwom een pr van 11 seconden en is slechts 2 seconden verwijderd van de NJK-limiet. Gijs was weliswaar een seconde langzamer, maar zwom wel binnen de NJK-limiet door 6 seconden sneller dan ooit te zwemmen.

Uitslag en tussentijden


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'